Telefoanele Google de-a lungul anilor (III) – Apogeul Nexus şi trecerea la clasa de lux

Partea I – Primii Paşi

Partea II – Google Nexus

În 2014, Google încerca o paradigmă nouă, aceea a flagship-ului accesibil ca preţ cu Nexus 4. Acesta era bazat pe flagship-ul LG de la vremea respectivă şi s-a bucurat de vânzări decente. Astfel, anul următor a urmat acest trend cu unul dintre cele mai de succes modele de Nexus din istoria recentă.

2013 – Nexus 5

Reluându-şi colaborarea cu LG, Nexus 5 a apărut în 2013 după o serie întreagă de scurgeri pe Internet. Dotat cu un design elegant, dar minimalist din policarbonat, cu spatele soft touch. Nexus 5 era fratele lui LG G2 aşa cum Nexus 4 a fost fratele lui Optimus G, în ciuda faptului că era mult diferit. Noul Nexus, pe deasupra, mai era şi un flagship veritabil, cu ultimul model de procesor Snapdragon 800 şi 2GB RAM, dar şi un display IPS cu rezoluţie 1080p şi o calitate uimitoare pentru preţul cerut. Camera nu văzuse îmbunătăţiri substanţiale faţă de modelul precedent, dar a primit un mod HDR+.

Android 4.4 KitKat s-a lansat odată cu noul model, dar pentru majoritatea utilizatorilor probabil că nu a fost o experienţă complet nouă. Acesta s-a concentrat mai mult pe optimizarea Android pentru aparate cu putere redusă (chiar telefoane cu 512MB RAM). Pe lângă aşa-zisul Project Svelte, KitKat a introdus iconiţe mai mari şi mici retuşuri de design la anumite aplicaţii precum Hangouts sau aplicaţia de telefon. Dezvoltatorii de aplicaţii au primit immersive mode, permiţându-le acestora să scrie software care să ocupe ecranul întreg ignorând bara de notificări sau cea de control.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.