Telefoanele Google de-a lungul anilor (III) – Apogeul Nexus şi trecerea la clasa de lux

2015 – Nexus 5X şi 6P

În 2015, Google şi-a încălcat tradiţia şi a lansat două modele Nexus concomitent, după ce Nexus 6 s-a dovedit a nu fi pe gustul tuturor din cauza mărimii. Noile modele erau 5X construit de LG şi 6P construit de Huawei care, în ciuda faptului că făceau parte din aceeaşi generaţie, erau două aparate complet diferite ca design. 5X era modelul ieftin, construit din policarbonat cu un display LCD de 5.2 inch cu rezoluţie 1080p. Un all-rounder excelent la un preţ atractiv, în ciuda faptului că unii s-au plâns de probleme de bootloop similare cu cele ale LG G4 şi V10. Senzorul de amprente plasat pe spate funcţiona rapid şi fără probleme. Nexus 5X rula cu ajutorul unui chipset Snapdragon 808, alegerea raţională în acel an când procesorul de top al Qualcomm, Snapdragon 810, s-a dovedit a fi un eşec datorită problemelor de supraîncălzire şi throttling.

Nexus 6P era varianta mai mare şi premium îmbrăcată în aluminiu cu un design elegant şi luxuriant. Antena era ascunsă în spatele geamului care adăpostea camera, integrată cu gust pe spatele telefonului în ciuda denivelării destul de mari care nu era chiar pe placul tuturor. Ecranul era AMOLED cu rezoluţie QHD şi o mărime de 5.7 inch. În spate, un Snapdragon 810 şi 3GB de RAM confereau puterea de procesare. Din păcate, şi Nexus 6P a avut parte de propriile probleme. Mulţi utilizatori s-au plâns de fragilitatea sticlei de deasupra camerei de pe spate, iar device-ul s-a dovedit a fi foarte fragil în testele de anduranţă făcute de entuziaştii de pe YouTube.

În ciuda segregării claselor şi a micilor probleme a fiecăruia dintre telefoane, noul Android 6.0 Marshmallow era un pas prudent înainte, mai puţin revoluţionar, mai mult evolutiv. Acesta aducea anumite îmbunătăţiri pe partea de management a bateriei şi setări detaliate legate de permisiunile aplicaţiilor.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.