Noile telefoane Pixel 2 se confruntă cu probleme hardware

La nici o lună de la lansare

Se pare că la nici o lună de la lansare, utilizatorii se plâng deja de diverse probleme cu display-ul şi nu numai.

Retenţie de imagine

Prima problemă raportată a fost legată de tendinţa de retenţie a imaginii la Pixel 2 XL. Această problemă a fost iniţial observată de editorul Alex Dobie de la Android Central. În cazul lui se pare că problema a apărut în zona barei de navigaţie după o săptămână de utilizare. Google spune că investighează problema.

Retenţia de imagine este o problemă prevalentă a ecranelor AMOLED şi se manifestă prin conţinutul ecranului care rămâne permanent impregnat în matricea de pixeli după afişarea prelungită a unei imagini statice. Alţi producători evită asta prin mutarea conţinutului la fiecare câteva minute cu câţiva pixeli cum face de exemplu Samsung cu butonul home şi conţinutul ecranului always-on la noile modele S8 şi Note 8.

Nu se ştie încă dacă este o problemă extinsă sau dacă se aplică şi la modelul Pixel 2 sau doar la fratele să umai mare (Pixel 2 este produs de HTC, în timp ce Pixel 2 XL este produs de LG şi foloseşte un display P-OLED ca la modelul V30).

Timpi mari de răspuns

O altă problemă de asemenea legată de display care apare tot la modelul XL este apariţia unor umbre negre atunci când un obiect de culoare închisă este mişcat pe ecran şi lasă o umbră în urmă. Aceasta a fost sesizată de Stephen Hall de la 9to5Google care a postat pe Twitter şi un video care demonstrează problema notând şi nivelul de luminozitate la care aceasta apare.

Problema aici pare să fie legată de timpul prost de răspuns. Acesta este timpul în care display-ul este capabil să schimbe pixelii de la o culoare la alta şi se măsoară în milisecunde. Idealul ar fi 0ms, iar în lumea reală un răspuns de 2-5ms ar fi considerat rapid, în timp ce orice este sub 10ms este considerat acceptabil. Dincolo de 10ms, display-ul va avea probleme vizibile la vizualizarea de conţinut dinamic care se schimbă rapid cum ar fi jocuri sau filme.

Această problemă a avut-o şi Samsung acum mai mulţi ani, dar a fost rezolvată între timp. La Pixel 2 XL, timpul nu pare a fi foarte mare, dar îndeajuns de mare încât să fie vizibil, se pare. Această problemă nu este probabil că poate fi rezolvată software, ţinând de calitatea display-ului în sine. Problema nu pare să fie foarte răspândită momentan, dar vom afla mai multe în timp.

Clicuri şi sunete de frecvenţă înaltă

Aceasta a ieşit la iveală la scurt timp după problemele cu retenţia de imagine şi pare a fi mai răspândită la modelul Pixel 2 de data aceasta. Un număr mare de utilizatori au raportat clicuri şi sunete de frecvenţă înaltă scoase de telefoanele lor. În descrierea problemei, utilizatorii declară că după deblocare telefonul scoate un ticăit constant similar cu cel al unui ceas. Acesta nu apare când display-ul este oprit sau dacă este pornit, dar telefonul este blocat. Problema nu pare să dispară cu un restart şi nici cu o resetare totală. Unii spun că oprirea NFC pare să oprească clicurile, dar sunetul de frecvenţă înaltă rămâne.

Google a declarat că investighează problema, iar între timp a sfătuit utilizatorii să oprească NFC. Conform acestora, doar un mic număr de utilizatori sunt afectaţi.

Este păcat că la aşa scurt timp de la lansare noile Pixeluri au deja probleme, dar important este că Google le-a recunoscut şi le investighează. Nici generaţia trecută nu a fost cruţată de probleme. Primul Pixel avea probleme cu conectarea la LTE Banda 4, distorsiuni audio la volum maxim sau cu conexiunea Bluetooth care se oprea fără intervenţia utilizatorului. În plus, au fost probleme cu oprirea subită când bateria era la 30% sau intrarea în boot loop.

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.