Noul Samsung Exynos 9810 este aici!

Samsung a anunţat astăzi în mod oficial noul lor procesor pentru 2018, modelul Exynos 9810. Funcţiile principale sunt axate pe inteligenţă artificală şi aplicaţii ale acesteia şi pe conţinut multimedia complex. Noul procesor va alimenta noua generaţie Galaxy S9 în unele regiuni.

Procesorul este construit folosind a doua generaţie a procesului FinFET pe 10nm şi are 8 nuclee dintre care patru sunt proprietare cu o frecvenţă de până la 2.9GHz în timp ce restul de patru sunt optimizate pentru eficienţă. Comparativ cu predecesorul, performanţa single-core este dublată, iar cea multi-core este îmbunătăţită cu 40%.

Chipset-ul cuprinde şi primul modem LTE 1.2Gbps mulţumită suportului CA (carrier aggregation) 6x ce permite o bandă de 1.2Gbps în downlink şi 200Mbps în uplink. În plus, noul chipset implementează algoritmi de deep learning bazaţi pe reţele neurale şi funcţii de securitate sporite datorate capacităţii acestuia de a recunoaşte oameni şi obiecte în imagini şi chiar scanarea feţei în 3D. Acest ultim feature este cel mai probabil un răspuns pentru FaceID de la Apple.

Procesarea grafică este asigurată de un GPU ARM Mali-G72 care promite performanţe sporite cu 20% faţă de predecesor precum şi eficienţă mai mare. Codecurile 10-bit HEVC şi VP9 sunt suportate nativ.

Nu în ultimul rând, chipset-ul are două procesoare de semnal de imagine (ISP) care permit montarea a până la 4 senzori (de exemplu două camere principale şi două camere frontale).

Noul procesor Samsung va fi expus săptămâna viitoare în cadrul CES 2018.

Sursa: Samsung

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.