Oppo Find X, un nou tip de revoluție

Find X aduce deblocare facială 3D și ecran fără margini

Find X este noul vârf de gamă al producătorului Oppo. Lansarea a avut loc ieri și a reușit să surprindă publicul cu camera duală foto-video glisantă din interiorul telefonului. Este de apreciat că nu au apărut poze spion înaintea lansării oficiale, ceea ce a dus la un efect maxim al celor prezenți la eveniment. Aproape toată fațada telefonului este îmbrăcată în ecranul produs de Samsung. Camera frontală este și ea atașată de mecanismul de tip slider mecanic. Din fericire, ecranul nu are breton implementat precum majoritatea producătorilor de smartphone-uri. Ecranul este de tip OLED de 6,4” cu rezoluţie Full HD+. Configurația internă este de top. Chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm, 8 GB memorie RAM, 256 GB spaţiu de stocare internă și un acumulator de 3.730 mAh. Camerele de pe spate sunt de 16 și 20 megapixeli și stau foarte bine în lăcașul lor atunci când nu sunt folosite.

Camera frontală de 25 megapixeli împreună cu o serie de senzori este folosită pentru detectarea feţei 3D, similar cu iPhone X. Chiar și design-ul exterior aduce a combinație între iPhone și Samsung, iar interfața de Android 8.1, Color OS, combină elemente din iOS și interfata de pe Samsung-uri. Datorită recunoașterii 3D un senzor de amprentă nu a mai fost implementat. Tot în minus este și la capitoul rezistenţei la apă din cauza mecanismului de glisare și ar mai fi lipsa încărcării wireless ca punct de slăbiciune față de concurență.

Oppo au mai dat dovadă de inventivitate și când au lansat modelul N1 în anul 2013, care avea o cameră principala rotativă pentru a putea fi folosită și pentru selfie-uri.

Oppo ne surprinde și cu o ediție specială a telefonului de bază. Oppo Find X Automobili Lamborghini Edition intră în categoria telefoanelor de lux și va fi concurent direct pentru  Huawei Mate RS Porsche Design. Din fericire prețul cerut este ceva mai mic decât Porsche Design, de doar 1700€, dar deloc ieftin pentru publicul larg. Această variantă beneficiază de acelaşi hardware intern. Pachetul și accesoriile sunt inspirate de maşinile companiei. Însă sunt două mari avantaje pentru prețul mare plătit pe această variantă: memorie internă de 512 GB și tehnologie SuperVOOC, care asigură alimenatarea de la 0 la 100% în 35 de minute folosind un încărcător de 50W.

Îmi place să văd că există dorința de a inova din nou design-ul telefoanelor actuale fără personalitate. Mă bucur că cineva din industria telefoanelor mobile a luat atitudine și își asumă riscul în acest tip de dezvoltare a unui produs. Ne aduce oarecum aminte de foștii lideri de piață precum Nokia, HTC, Sony Ericsson, etc. Este nevoie de diversitate și profit de această ocazie pentru a critica producătorii și deciziile luate de aceștia în ultimii ani, ce au dus la telefoane mult prea simple din punct de vedere al design-ului.

 

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.