FlexPai, prima tabletă flexibilă

Ecranele felxibile ajung în atenția tuturor

Se simte un potențial din ce în ce mai ridicat pentru ecranele flexibile. Acestea au fost aduse în discuție de Nokia prin conceptele dezvăluite cu foarte mulți ani înainte, iar LG și Samsung au reușit sa le producă și să le și implementeze în telefoane de serie cu doar câțiva ani în urmă. Dar care mai este avantajul ecrenului flexibil dacă nu ai și un telefon felxibil? Tocmai asta au încercat să demonstreze chinezii de la Royole prin modelul FlexPai, o tabletă flexibilă.

Greu de definit acest produs. Practic este un hibrid, deoarece în stare împăturită poate fi denumit smartphone, iar în poziție neîmpăturită poate fi numit tabletă. Ecranul flexibil este unul de tip AMOLED, rezoluție 1440p și diagonală 7.8 inchi. Raportul ecranului este de 4:3, astfel el poate randa un afișaj bun și echilibrat atunci când este împăturit.

Mecanismul de pliere este susținut de o balama cu peste 100 de componente unice. Balamaua pare foarte robustă. Realizarea tehnică este atinsă, iar afișarea „flexibilă” este realizată cu aceasta. În locul geamului cu care ne-am obișnuit să fie acoperite telefoanele, Royole utilizează un tip de material plastic, foarte flexibil în raport cu rigiditatea sticlei. Probabil cel mai bun material disponibil până când se vor dezvolta și alte combinații de materiale este plasticul care nu se simte la fel de bun și premium precum sticla, dar care asigură un compromis pentru moment.

Royole FlexPai face trecerea de la modul tabletă la telefon destul de simplu, apăsând doar partea din mijloc. Balamaua suportă aproape orice unghi, astfel încât să puteți orienta tableta și să o utilizați în orice poziție doriți. Royole susține că FlexPai poate fi pliat de cel puțin 200.000 de ori, suficient pentru câțiva ani de utilizare normală.

FlexPai va fi disponibilă în Statele Unite la final de an și va avea un preț de 1318 $ pentru varianta cu 6GB memorie RAM plus 128 GB memorie internă pentru stocare și  1469 $ pentru 8GB RAM cu 256 GB stocare. Acum că cineva a prins curaj să facă un pas înainte, această tehnologie nu mai are nevoie decât de rafinament și presimțim că trend-ul pliabil va fi cel majoritar după moda telefoanelor cu breton. Să vedem cât de repede vor intra și ceilalți producători în horă.

Sursa: Android Authority

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.