Thuraya X5-Touch primul smartphone Android conectat la satelit

Convorbiri și localizare oriunde

Thuraya au lansat primul smartphone cu Android. Aceștia au multă experiență cu telefoane ce se conectează direct la satelit pentru comunicare și localizare, iar X5-Touch nu face excepție și este primul de acest gen cu sistem de operare Android din cadrul companiei.

Arată ca un smartphone aproape normal. Dotările sunt destul de comune precum display de 5.2 inchi cu rezoluție 1080p și panou IPS full touchscreen, procesor Snapdragon 625, 2GB memorie RAM, 16 GB memorie internă acompaniată de un slot de carduri microSD, o cameră foto-video de 8MP pe spate și una de 2 MP pe față. Autonomia este susținută de o baterie de 3800mAh, iar versiunea de Android este 7.1 care începe să fie cam veche având în vedere că se va lansa curand varianta 9.1.

Dispozitivul beneficiază de mai multe standarde de rezistență precum certificare MIL-STD-810 pentru condiții extreme și IP67 pentru rezistența la apă și noroi. În materie de localizare X5-Touch suporta standardele GPS, BeiDou și GLONASS. Mai întâlnim la bord un cititor NFC, o antenă retractabilă pentru apeluri direct cu satelitul și 2 sloturi de cartele SIM, unul normal ce suportă rețele 2G/3G/4G și cel special pentru apeluri prin satelit.

O astfel de jucărie practică, nu numai că ar fi utilă pentru cei ce călătoresc prin locații greu accesibile, dar ar sta foarte bine și într-o colecție privată. La prețul anunțat de 999 de line și a greutății de 262 de grame nu o să fie un magnet pentru consumatori. O să fie disponibil în 160 de țări începând cu luna decembrie și ianuarie.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.