HMD caută o reîncarnare pentru Nokia N9

Următorul telefon nostalgic de la Nokia?

Cea mai recentă bârfă a fost distribuită de KaiOS Technologies pe pagina oficială de Facebook. Aceasta este o poză destul de controversată care conține 3 telefoane, toate cunoscute la prima vedere. În dreapta avem un telefon Jio, în stânga avem cunoscutul Nokia 8110 4G, iar în jumate pare a fi N9 și se presupune ca toate 3 rulează KaiOS. Ceea ce vrea sa ne transmită această poză este ca HMD vor sa readucă faimos-ul design implementat pe Nokia N9 în 2011, cu carcase colorate, unibody și din policarbonat. Dacă va amintiți, N9 avea un sistem de operare bazat pe linux, Meego, care nu a apucat sa fie dezvoltat mai departe de N9 datorită achiziției diviziei mobile Nokia de către Microsoft. N9 ne-a rămas în memorie printr-o interfață cu utilizatorul, unică în modul de interacțiune cu acesta. Concepte similare găsim astăzi doar la Sailfish OS, unde o parte din echipa de dezvoltare a fost la Nokia în 2011.

HMD Global ne-a încântat în fiecare an la MWC Barcelona cu câte un telefon inspirat de câte o legendă Nokia. Poate anul acesta vor să vină cu un telefon touchscreen, mai ales că în acest moment platforma KaiOS nu oferă decât telefoane cu tastatură fizică. Totodată, platforma KaiOS este și ea bazată pe Linux precum fostul Meego, iar dacă HMD dorește să readucă interfața de pe N9, această platformă ar fi mai potrivită decât Android.

Noi așteptăm cu nerăbdare evenimentul MWC Barcelona 2019 să vedem ce noutăți ne vor aduce producatorii de telefoane mobile și să vedem ce altă nostalgie va mai renaște după Nokia 3310 și Nokia 8110.

Sursa: NokiaPowerUser

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.