Apple actualizează iPad Air și iPad mini

Actualizate și mai ieftine decât vârfurile de gamă

Da și iPad mini a primit o versiune nouă. De când nu s-a mai întâmplat asta? De câțiva ani buni. Săptamâna trecută, într-un mod silențios, Apple a lansat 2 modele de iPad, a 3-a generație 10.5 inchi iPad Air și a 5-a generație de 7.9 inchi iPad mini.

Ambele modele de iPad sunt identice din punct de vedere al componentelor interne. Ambele vin echipate cu chipset Apple A12 Bionic cu chip Neural Engine și coprocesor M12. Ambele vin cu capacitatea memoriei de 64GB sau 256GB, modem celular și suport pentru Apple Pencil prima generație. Camerele foto-video sunt 8MP f/2.4 împrumutate de la generația a 6-a de iPad capabile de video la 1080p, dar pe partea frontală obiectivele sunt 7MP tot capabile de 1080p împrumutate de la generația actuală de iPad Pro. Cu toate că au primit aceeași cameră nu au primit și Face ID, autentificare făcându-se cu binecunoscuta tehnologie Touch ID ca la modelele anterioare. Conectivitatea este și aceasta identică între cele 2 device-uri, Wi-Fi 802.11ac cu MIMO, Bluetooth 5.0, Gigabit LTE și GPS alături de suport eSIM și slot nano SIM.

După atâtea chestii în comun, să trecem și la diferențe, printre acestea prețul, ecranele și dimensiunile. iPad Air vine cu o diagonală de 10.5 inchi și un raport de 4:3, iar rezoluția măsoară 2224 x 1668px cu o concentrație de 264ppi. De asemenea suporta tehnologia True Tone și DCI-P3 folosit pentru culori cât mai profunde. În shimb, iPad mini vine cu aceeași diagonală precum generațiile anterioare și anume 7.9 inchi și un raport de 4:3. Rezoluția acestuia a crescut la 2048 x 1536px și are cea mai mare concentrație de pixeli dintre toate modelele iPad, 326ppi. Tehnologia promovată recent True Tone este și aici prezentă.

O altă diferență majoră sunt prețutile care nu sunt cele mai mici. iPad Air pornește de la 549€, iar iPad mini începe de la 449€. Disponibilitatea acestor tablete în România nu este în prima rundă de lansări. Probabil o să o putem cumpăra tabletele la noi în țară la începutul verii. Cu toate că se zvonea că Apple a renunțat la iPad mini, noi ne bucurăm că acesta a mai primit o versiune și chiar destul de performantă.

Imediat după lansarea acestor tablete, Apple a actualizat și iMac-urile de 4k și 5k. Acestea au primit ultimele procesoare de la Intel i3, i5 și i7 și pe procesoare grafice AMD Vega. Modelul iMac 4K vine cu generația a 8-a a procesorului în variantele de bază, cu i3 și i5, iar opțional se poate configura cu i7. Modelul iMac 5k are mai multe posibilități de configurare pentru procesoare i5 și i7 în variante inclusiv de generația a 9-a. În ceea ce privește memoria, veți obține 8GB 2666MHz în mod implicit pe toate cele cinci modele. Modelele 4K pot fi configurate fie cu 16GB, fie cu 32GB, iar modelele 5K pot fi comandate și cu 64GB RAM.

Noile modele sunt evaluate începând de la 1299$ pentru modelele 4K și 1799$ pentru modelele 5K. Acestea sunt disponibile pentru achiziționare începând cu această săptamână, dar opțiunile de configurare pot sau nu să fie disponibile în anumite regiuni.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.