Nokia, tastatură alfanumerică și Android?

O poză aparută pe internet dezvăluie planuri ascunse pentru un Nokia

Posibil să mai aveți un telefon cu butoane prin casă. Unii chiar le mai folosesc pe post de telefon de rezervă atunci când smartphone-ul cedează. Dar ce ați zice de un telefon cu Android și butoane? Planuri dezvăluite recent accidental, dezvăluie faptul că Nokia lucrează la un telefon așa cum eram obișnuiți să folosim cândva, adica un smartphone cu tastatură alfanumerică. Fără ecran sensibil la atingere, doar butoane directionale și butoane cu cifre. Tastatura folosită la prototipul din imagine seamănă destul de bine cu tastaturile folosite și pe alte modele din trecutul Nokia. Ecranul ne afișează cateva pictograme cu servicii Google, precum YouTube, Chrome, dar și accesare meniu principal, aplicație pentru gestionarea apelurilor și aplicația camerei foto. Tot din ce este afișat pe ecran ne dăm seama că o sa aibe suport și pentru Google Assistant precum telefoanele ce vin cu KaiOS.

Despre componentele interne ale telefonului din imagine nu putem spune prea multe. Dimensiunile acestuia sunt destul de apropiate de modelul Nokia 3310, lansat în 2017. Posibile caracteristici ar putea fi un ecran color de 2.4 inchi, o cameră foto de 2MP, un slot pentru carduri microSD și o baterie de 1200mAh. Un avantaj major pentru acest dispozitiv va fi autonomia, putând să spunem că va fi cel mai rezistent telefon cu Android instalat la bord. Mai așteptăm să apară și alte scurgeri de informații pentru a completa cele de mai sus.

Sistemul de operare Android ar aduce un plus mare pe partea de funcționalitate acestor telefoane și să nu uităm că inițial Android a fost destinat să opereze fără touchscreen până sa fie lansat iPhone-ul în ianuarie 2007, când Google s-a simțit forțat să aducă și această funcționalitate.

Destul de interesantă inițiativa Nokia de a încânta utilizatorii cu un astfel de telefon. Dar sincer, pentru această formă de dispozitive, cred că ar fi fost mai bine să repună în funcțiune platforma Symbian OS.

Sursa: PhoneArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.