Essential Project GEM

Un concept nou si diferit

După divorțul de Google la care a fost co-fondator, Andy Rubin și-a încercat norocul cu o companie care își propunea să readucă simplitatea și minimalismul în prim-plan pe piața smartphone-urilor Android. Essential Products a fost fondată în 2015 și a ieșit la rampă în 2017 cu primul și singurul lor telefon, Essential PH-1, un smartphone cu un design minimalist, folosind materiale premium precum titan și rulând varianta stock a Android. Are și meritul de a fi primul telefon cu notch pentru camera frontală.

Până în februarie 2020, Essential au oferit actualizări ale sistemului de operare constante și punctuale. În februarie, însă, aceștia au anunțat că își vor închide porțile, nu înainte de a prezenta tuturor proiectul la care lucrau. Acesta este Project GEM, un device cu proporții neobișnuite, dar care amintește vag de Nokia 7280 și 7380.

Andy Rubin a împărtășit câteva imagini ale unei interfeţe cu utilizatorul total radicală în comparaţie cu ce vedem pe actualele telefoane mobile. Design-ul acestui dispozitiv pare destul de înalt şi slab, oarecum un profil foarte bun pentru a încăpea în orice buzunar. Acesta pare că rulează aplicaţii normale de hărți, vreme, calendar și aplicații de partajare a călătoriilor. Într-o imagine de pe contul de Twitter al companiei Essential acesta afișează o fereastră Uber deasupra unei întâlniri din calendar, care este deasupra hărților și aplicației meteo, o combinaţie de aplicaţii active şi foarte compatibile cu Android. De aici putem trage concluzia ca acesta ar fi putut rula o varianta de Android, versiune 8 sau 9, modificată special pentru aceast format şi diagonala a display-ului.

Nu stim care era motivarea companiei din spatele acestui proiect interesant, dar ceva avantaje ar putea exista şi pentru acesta formă de telefon mai puţin tradițională. Indiferent de scopul pentru care a fost dezvoltat acest prototip, se pare că Essential avea în vedere câteva opțiuni de carcase colorate și strălucitoare care să atraga privirile celor din jur.

Ce părere aveţi despre acest dispozitiv? Ar fi putut avea succes un astfel de format la scară largă? Ce fel de cumparători ar fi putut atrage cu un astfel de telefon? Vă aşteptam în sectiunea de comentarii de mai jos sau de pe pagina de Facebook sau Twitter.

Sursa: liliputing

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.