Microsoft Edge vine şi pe Linux

Încă un program Microsoft pentru Linux

Lansarea versiunii Microsoft Edge pentru sistemul de operare Linux a fost confirmată. Știrea nu a fost o surpriză masivă pentru utilizatorii Linux a faptului că o portare pentru acest sistem de operare a browserului Edge bazat pe Chromium va fi curând disponibilă. Acest lucru este şi pentru faptul că dezvoltatorii Microsoft au tachinat cu această posibilitate de mai multe ori înainte.

Microsoft afirma la început că Edge pentru Linux este „ceva ce ne-ar plăcea să facem”. Recent Microsoft şi-a modificat afirmaţia la ceva care se va întâmpla „în cele din urmă”. Apoi au lansat un sondaj pentru a analiza feedback-ul asupra ideii de la utilizatorii Linux existenți.

Când Microsoft a anunțat că își reconstruiește browserul Edge pe baza codului în sursa deschisă Chromium, șansa unui port nativ Linux a crescut substanțial, datorită naturii cross-platform a codebase-ului pe care îl folosește acum.

Iată un întreg set de browsere web bazate pe Chromium ce suportă deja Linux, inclusiv Google Chrome, Vivaldi, Opera, Yandex (Rusia) și SRWare Iron. Voi ce navigator de internet folosiţi? Mai mult variantă dektop sau mobile?

Sursa: omg! ubuntu!

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.