Carcasă PC inspirată de Commodore 64

Ți-ai dorit vreodata un calculator personal retro?

Vă plac calculatoarele retro? Se pare că există cel puțin o companie implicată în acest domeniu care ia amploare printre nostalgici, iar numele ei, destul de sugestiv, este My Retro Computer. Această mică companie a reînviat clasicul Commodore 64, dar momentan este vorba doar de carcasa pentru PC.

Proiectul s-a inspirat din replica PC a Commodore 64x lansat în 2011, proiect care a sfârșit prematur atunci când Fondatorul Commodore USA Barry Altman a murit în 2012. Nu trebuie confundat cu original Commodore, deoarece aceasta a fost o companie mai nouă care a dobândit drepturile de utilizare a numelui. Commodore USA a avut o istorie destul de tulbure, în urma mai multor controverse. My Retro Computer nu a reușit să obțină numele Commodore și de aceea carcasa poartă doar numele de My Retro Computer My64.

Sean Donohue, directorul My Retro Computer Ltd. a anunțat că vor fi disponibile două modele de carcase clasice stil Mini-PC inspirate de sistemele retro Commodore 64 și Commodore VIC-20. Acestea vor fi compatibile cu plăci de bază Mini-ITX, vor avea suport de aerisire pe 40mm, suport pentru DVD/hard drive și un cititor de carduri multi-format. Nu este o carcasă chiar pentru oricine și orice tip de sistem, dar dacă vă place să vă construiți propriul sistem poate rezulta un set frumos și retro. Plus că acesta va putea rula orice sistem de operare vă doriți.

Compania intenționează să se extindă și să acopere astfel mai multe cazuri de carcase inspirate de calculatoare retro, plus că intenționează să sprijine și dispozitive de tip mini-PC cu platforme precum Raspberry Pi și OROID, un segment ceva mai dezvoltat. Pentru a face acest lucru, vor oferi un adaptor pentru placa de bază și cabluri de montare pe aceasta, accesorii pe care speră să le aibe la vânzare înainte de sfârșitul anului.

Sursa: GamingOnLinux

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.