Nikon pregăteşte un mirrorless full-frame

Nikon a fost destul de reţinut în spaţiul aparatelor mirrorless. Spre deosebire de competitori precum Sony, Olympus, Panasonic sau Fujifilm care au intrat destul de masiv pe această piaţă, Nikon nu pare să îi acorde atenţia cuvenită. Seria 1 a înclinat mai mult spre spiritul point-and-shoot în ciuda obiectivelor interschimbabile. Cel puţin până acum. Într-un interviu pentru Xitek, Tetsuro Goto, manager R&D, a declarat că o eventuală nouă cameră mirrorless de la Nikon trebuie să fie full-frame. Asta împreună cu indicaţia preşedintelui companiei că o nouă cameră mirrorless este în dezvoltare, deci ne putem aştepta în mod realist la un model cu un senzor gigant.

Goto susţine că alţi competitori precum Fujifilm, Olympus sau Sony nu au tracţiune în cadrul fotografilor profesionişti, aceasta fiind o nişă pe care Nikon ar vrea să o umple. Niciun profesionist nu foloseşte produsele lor, a declarat acesta. Deşi este o afirmaţie destul de puternică şi una cu care piaţa tinde să nu fie de acord (Sony are modelul A9 care este targetată clar către o audienţă profesionistă), este adevărat că majoritatea camerelor mirrorless sunt destinate mai mult entuziaştilor şi celor care nu depind de fotografie ca primă sursă de venit.

Deşi Goto nu dă detalii legate de specificaţii, Nikon a patentat două lentile full frame (un 36mm f/1.2 şi un foarte luminos 52mm f/0.9) dându-ne ceva către care să aspirăm. Având în vedere targetul şi renumele Nikon, nu ne putem aştepta la un preţ prea prietenos, dar rămâne de văzut.

Sursa: Engadget

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.