Patent prezentat de ZTE pentru telefon pliabil

Un concurent pentru Motorola RAZR

Telefoanele pliabile sunt în centru atenției și din ce în ce mai interesante. ZTE este pe cale să intre în aceeași horă. Cu doar câteva zile în urmă au aplicat pentru obținerea unui brevet ce figurează un viitor telefon cu „clapă” precum Motorola RAZR. Dispozitivul se va plia în interior, dar mecanismul de pliere nu se află în jumatea telefonului, ci undeva în partea superioară. Partea liberă, neacoperită din display, probabil va servi realizării de selfie-uri. Design-ul vehiculat este unul simplu cu 4 camere foto pe spate, 2 dintre acestea vor fi folosite pentru selfie împreună cu partea libera a ecranului, iar 2 principale pentru fotografiere însoțite de o lumină LED, un conector USB type-C în partea inferioară și 2 difuzoare pentru muzică. Lateralele cuprind butoanele de volum și butonul de pornire/oprire.

ZTE nu este deloc străin de telefoanele pliabile. În octombrie 2017 au lansat Axon M, un smartphone impresionant ce îngloba 2 ecrane, unul fiind rabatabil pe partea din spate a telefonului. Din păcate a coincis cu interdicția temporară a companiei în SUA, iar acesta nu s-a putut bucura de niște vanzări în magazinele importante.

În decembrie 2018, ZTE a publicat un alt brevet care arată un dispozitiv similar cu Samsung Galaxy Fold. Rămâne de vazut dacă ZTE vor lansa telefoane pliabile cu ambele tipuri de design sau vor miza doar pe unul dintre ele.

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.