Noul iPad Pro inspirat dintr-un concept Apple din 1992

Tehnica moderna permite implementarea unor concepte mai vechi

Apple a lansat versiuni actualizate ale tabletelor sale iPad Pro. Aceastea includ iPad Pro 12.9, care este acum în a patra generație și a doua generație pentru iPad Pro 11. Unele dintre principalele caracteristici noi ale acestor iPad-uri actualizate este noul sistem de camera de fotografiat, un sistem de microfoane inteligente şi accesoriul de tip tastatura detaşabilă inspirată dintr-un concept din anul 1992. Modelele iPad Pro au acum două camere pe spate, într-o capsula similară cu cea a modelului iPhone 11. Sistemul de camere include acum o camera de 12MP f/1.8 preluata de la modelul de generatie anterioară şi o noua camera ultrawide de 10MP f/2.4 exclusiva acestor tablete. Ambele camere pot filma video 4K până la 60fps.

Cu toate acestea, modulul ultrawide nu este cea mai interesantă parte a sistemului de aparat de fotografiat. Cu noile modele iPad Pro, Apple introduce un scanner LiDAR hardware, care cimentează și mai mult dedicarea companiei față de AR (Augmented Reality).

Noile modele iPad Pro au în premieră și cel mai recent chipset A12Z Bionic de la Apple. Acesta înglobează un procesor octa-core și un nou GPU octa-core alaturi de un design nou pentru sistemul de racire și un control mai bun al performantelor. Apple sugerează o performanta mai mare decat in cazul multor laptop-uri, unele chiar destul de scumpe. Noile modele iPad Pro vin cu o capacitate de baza de 128GB, dar se poate opta de asemenea pentru variante cu 256GB, 512GB sau 1TB.

Prețurile sunt aceleași ca și înainte, cu modelul de 11 inch incepand de la 799 dolari în SUA pentru modelul Wi-Fi și 949 dolari pentru modelul LTE cu 128GB de stocare. Modelul de 12,9 inchi pornește de la 999 dolari pentru modelul Wi-Fi și 1149 de dolari pentru modelul LTE cu 128GB de stocare.

Punctul principal de atracţie este Tastatura Magic, care se atașează magnetic și are ajustări netede pentru unghiuri de vizualizare de până la 130 de grade. Tastele full-size sunt iluminate din spate și au un mecanism de tip foarfecă cu distanţă de apăsare de un 1mm. Ca o caracteristică de securitate adăugată, atunci când Tastatura Magică este atașată și închisă, microfoanele iPad Pro sunt deconectate.

 

Apple a dezvaluit posibilitatea de a incepe preluarea comenzilor pentru noua tastatura Magic. Tastatura Magic poate fi a ta pentru 299 dolari, dacă aveți iPad Pro de 11 inchi, sau 349 dolari, dacă preferati modelul mai mare de 12.9 inchi. Acestea cu siguranta nu sunt ieftine, dar astfel obţii un „design unic plutitor”, precum și un trackpad ce te aduce mai aproape de experienta unui laptop. Trackpad-ul este acolo pentru că începând cu iPadOS 13.4 va exista suport complet pentru mouse pointer.

Există de asemenea un pret actualizat şi pentru Smart Keyboard Folio, disponibila la 179 de dolari pentru modelul de 11 inchi și 199 de dolari pentru modelul de 12.9 inchi. Studentii beneficiază ca întotdeauna de reducere ca urmare, 159 $/ 179 $  pentru vechea tastatură Folio, iar pentru noua tastatură Magic preţul este de  279 $/329 $ (model 11 inchi / model 12.9 inchi).

Vă aştemptăm cu comentarii în sectiunea de comentarii şi pe pagina noastră de Twitter cu un follow de asemenea!

Sursa: GSMArena

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.