PineTab tabletă Linux disponibilă la precomandă pentru 100$

O tabletă pentru programatorii hardcore

Următorul dispozitiv ieftin şi foarte prietenos cu mediul de lucru bazat pe Linux de la Pine64 vine în curând. Compania vinde deja un laptop de 100 $ numit PineBook și un PineBook Pro de 200 $. Să nu uitam nici de loturile timpurii ale PinePhone la 150 $ care sunt disponibile pentru clienții care doresc să investească în hardware beta pentru testare şi sisteme de operare experimentale. Și acum, Pine64 spune că a început să ia precomenzi pentru tableta de 100 $ PineTab Linux.

Pine64 a anunțat planurile de a construi o tabletă Linux ieftină la începutul anului 2019. Dar proiectul a fost amânat, astfel încât compania a putut prioritiza laptop-urile și smartphone-urile și apoi proiectul a fost amânat din nou din cauza impactului COVID-19.

Merită menționat faptul că clienții care doresc să obţină o tabletă din lotul timpuriu vor cumpăra, în esență, hardware beta. Deci, dacă doriți să vă asigurați că veți obține mai multe pentru banii plătiţi ați putea să așteptați un lot mai târziu în acest an. Dar esenţial este că avem posibilitatea de a cumpăra o tabletă Linux care va costa doar 100 $.

Caracteristici:

Ecran 10 inch, 1280 x 720 pixel IPS LCD
CPU Allwinnner A64 quad-core
GPU Mali-400 MP2
RAM 2GB
Stocare 64GB eMMC + microSD (bootable) + optional M.2 SSD adapter
Porturi USB 2.0 Type-A, Micro USB 2.0 OTG, digital video out
Baterie 6,000 mAh

Tableta este, de asemenea, proiectată să funcționeze cu o carcasă opțională cu tastatură la preţul de 20 $ care se atașează magnetic și are taste cu iluminare din spate.

Și încă ceva opțional, un adaptor de bord M.2 SSD care este primul dintr-o lista cu mai multe opționale de tip module add-on pe care Pine64 vrea să le ofere. Compania lucrează la urmatoarele opţiuni:

  • placă M.2 SATA SSD
  • M.2 LTE și placă GPS
  • modulul de bord LoRA
  • modulul de bord RTL-SDR

Veți putea utiliza doar unul dintre aceste adaptoare la un moment dat și va trebui să deschideți carcasa pentru a instala unul. Dar ar trebui să fie destul de ușor să faceți asta, deoarece Pine64 spune că puteți deschide carcasa eliminând un singur șurub care ține capacul din spate în poziția corectă.

Compania va anunţa mai multe detalii în curând. Până atunci vă aşteptam pe paginile noastre de reţele sociale, Facebook şi Twitter în secţiunile de comentarii.

Sursa: liliputing

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.