F(x)tec Pro 1-X ediție limitată și 3 sisteme de operare

Multitasking, tastatură fizică și mai multe sisteme de operare la alegere

Aseară, în cadrul unui mic eveniment online a fost anunțată lansarea oficială a primei campanii IndieGoGo a companiei F(x)tec pentru a începe productia smartphone-ului cu tastatură Pro 1-X. Acesta vă permite să alegeți atât hardware-ul cât și software-ul. Da, printre opțiunile de memorie sau de personalizare a carcasei, regăsim și 3 sisteme de operare cu suport și actualizări oficiale. Toate 3 sistemele sunt bazate pe Linux, anume Android, LineageOS care este un Android optimizat fără serviciile Google și Ubuntu Touch care  a evoluat din varianta desktop Ubuntu, cea mai răspândită variantă de Linux pentru PC-uri.

A fost necesar un parteneriat cu XDA pentru realizarea versinunii Pro1-X.  Smartphone-ul vă oferă posibilitatea sa alegeți unul din cele 3 sisteme de operare la plasarea comenzii, urmând ca după intrarea în posesia dispozitivului să le schimbați dupa bunul plac.

Dacă despre Android știm cum funcționează, despre Lineage OS trebuie să adăugăm că oferă un control sporit al datelor, setări specifice pentru confidențialitate și opțiuni stricte asupra software-ului. Este pentru prima dată când un smartphone se poate comercializa și cu acestă opțiune direct din cutie.

Cea mai exotica variantă este alegerea sistemului de operare Ubuntu Touch. Această varianta vă poate transforma telefonul într-un desktop doar conectându-l la un monitorn extern prin puterea convergenței a linux-ului. Se pot adăuga un mouse și o tastatură exeternă pentru întregirea experienței desktop, iar pentru cei dependenți de aplicațiile Android, acuma se pot instala și acestea prin intermediul AnBox, o soluție performantă care permite rularea de aplicații Android inclusiv pe PC-urile cu Linux.

Hardware-ul anunțat cuprinde un display de 5.99 inchi cu rezoluție 2160×1080 tip AMOLED și Gorilla Glass 3, procesorul este Qualcomm Snapdragon 835, memoria RAM de 6 sau 8GB, memoria internă la alegere între 128 și 256 GB, iar bateria oferă 3200 mAh cu Quick Charge 3.0. Pe partea de conectivitate nu lipsesște nimic, ba chiar frecvențele de utilizare acoperă toate cazurile pentru a se asigura de compatibilitate globală, ideal pentru cei care călătoresc mult, plus suport dual-SIM și senzor de amprentă.

Designul unic al modelului Pro1-X combină un smartphone cu ecran tactil modern cu funcționalitatea și avantajele unei tastaturi fizice longitudinale. Memoria RAM a crescut la 8GB față de varianta anterioară pentru a oferi utilizatorilor cele mai bune performanțe alături de sistemele Android, LineageOS și Ubuntu Touch. În materie de design nu exista transformări notabile, în schimb Pro1-X primește pentru această ediție specială o culoare numită Sapphire Blue, care completează stilul elegant al smartphone-ului.

Cele 3 opțiuni software de operare nu sunt finale, urmând ca până la finalul anului să mai apară înca 3 opțiuni din partea comunității XDA: Sailfish OS (ex.Nokia), Windows și Debian Linux. Pentru curioși se găsesc poze și mai multe detalii pe forumul XDA. De menționat că o să fie livrat cu Android 9 pentru cei care îl așteaptă în preajma sărbătorilor, urmând ca după ianuarie să primească varianta 10.

La momentul scrierii articolului am văzut ca strângerea de fonduri a fost un real succes și a depășit suma necesară în 2 ore. Deci în curând se va trece la faza de producție și primele livrări vor ajunge la posesori de Crăciun. Variantele de 499$, 599$ și 749$ au fost epuizate deja, ramanand opțiunile de 649$ cu 128 GB, 679$ cu 256 GB și 719$ varianta 256GB disponibile în continuare pentru precomandă.

Vă las cu videoul de prezentare unde găsiți și alte detalii față de ce am prezentat mai sus și vă așteptăm cu păreri și opinii în secțiunea de comentarii sau pe canalele noastre de social networking.

Sursa: Indiegogo

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.