Lyra, un ecosistem de tehnologii românești

Lyra un sistem avansat pentru case inteligente, proiectat și fabricat în România

Internet of Things (IoT), mai bine spus Internetul lucrurilor, se referă la extinderea puterii Internetului dincolo de computere și smartphone-uri la o serie întreagă de alte lucruri, procese și medii prin intermediul senzorilor dedicați. Proiectele de tip casă inteligentă au evoluat constant în ultmii ani, ducând la posibilități la care acum câțiva ani doar visam. Piața caselor inteligente este o piață în continuă dezvoltare care valora aproximativ 79 $ miliarde în 2018 conform analizei Fortune Business Insights.

Fiecare aparat smart home wireless trebuie să adopte una sau mai multe tehnologii prin care să comunice cu un smartphone sau cu un hub inteligent care centralizează informația. Un hub inteligent gestionează aparatele de acasă, este conectat la fiecare din acestea și le integrează în automatizări care au grijă de tine și de casa ta.

Propunerea Lyra

Lyra, ecosistemul de produse smart românești, îți transformă propria casă într-una inteligentă fără modificări sau renovări și cu un minim de timp alocat.

Nucleul acestui ecosistem îl reprezintă Lyra Hub, un gadget smart cu asistent inteligent integrat, complet wireless, care nu are nevoie de cloud pentru a-ți gestiona casa. Adică datele tale rămân la tine acasă, iar luminile din sufragerie nu depind de conexiunea la internet pentru a le închide. Un spor de siguranța pentru cei ce vor sa fie mai offline.

Dar haide să vorbim mai întâi despre industria smart home și ce poate face acest aparat conectat la telefonul tău smart.

Hub-ul cu asistent inteligent

Lyra Hub este plug-and-play, adică se comportă practic ca un telefon: îl pornești, îi configurezi și apoi te bucuri de el și de noua casă inteligentă. Dincolo de forma sa retro care trezește senzații nostalgice, Lyra Hub știe să cânte, să-ți asculte comenzile, să vorbească în română și știe și să „vorbească” cu diverse aparate din casă, cum ar fi: prize, lumini, senzori, telecomenzi și sisteme antiefracție.

Are o mulțime de facilități, precum conexiune cu telefonul, scene de lumină, control global pe camere, boxă Bluetooth, suprafață tactilă pentru control rapid, iluminare RGB și acumulatori integrați în caz de pană de curent.

Și pentru că cei de la Lyra chiar și-au dorit un produs care nu doar arată bine, ci este și sustenabil din punct de vedere ecologic, au ales să îl fabrice din materiale premium reciclabile și de ultimă generație, sigure pentru sănătatea ta și a planetei. Mai exact, materialul textil utilizat pentru o bună propagare acustică și compozitul de lemn și plastic 100% biodegradabil se combină rezultând un stil minimalist scandinav, excepțional de arătos.

Dar creatorii Lyra nu s-au oprit aici, ci au creat și o gamă de produse smart, simple de utilizat, care îți sporesc confortul și securitatea casei și chiar te ajută să faci economie de curent.

Telecomanda smart

Spre exemplu, Lyra Remote este o telecomandă smart care fie se conectează la hub, alocând fiecare buton unui grup de aparate sau unei scene direct din aplicație, fie se conectează direct cu celelalte aparate din ecosistemul Lyra și le învață comenzile lor specifice. Adică butoanele telecomenzii reacționează diferit în funcție de aparat.

Sistem de Securitate smart

Lyra Open Alarm aduce securitate smart în casă, fără să fie necesară schimbarea centralei de alarmă existentă. Se conectează direct la aceasta printr-un cablu special și o conectează la viitor: notificări smart pe telefon în caz de alarmă, jurnal de acțiuni și, bineînțeles, armare și dezarmare la distanță.

Toate acestea sunt posibile din aplicația dedicată Lyra Lite, însă Lyra Open Alarm se conectează și direct cu hub-ul printr-o tehnologie wireless proprie.

Lumină smart în grădină

Dacă locuiești la casă și vrei să ai lumină ambientală în grădină, dar fără să consumi curent ziua, senzorul crepuscular Lyra Open Dusk știe să aprindă automat luminile noaptea. Reglajul senzorului se face din aplicație, iar lumina poate fi acționată și manual din telefon, telecomanda smart sau prin comenzi vocale, din hub.

Un ecosistem românesc

Deși nu este un produs din vremuri apuse ale tehnologiei, nu putem să ignorăm un efort românesc care propune soluții integrate pentru casa de mâine, astăzi. Proaspăt venit pe o piață dominată de soluții de la producători mari precum Google Home sau Amazon Alexa, Lyra are competiție serioasă, dar design-ul retro chic precum și setul de componente satelit oferite direct de producător constituie un pachet gata de folosit  eliminând necesitatea alergăturii după accesorii compatibile, cel puțin pentru început. Iar pentru cei care doresc un prim sistem de casă inteligentă performant și cu multe opțiuni, dar fără prea multă bătaie de cap, ar putea fi un prim pas perfect.

Ecosistemul Lyra este unul din cele mai avansate sisteme pentru case inteligente de la ora actuală, proiectate și fabricate cu simț de răspundere la noi, în România. Și, bineînțeles, cu grija față de planetă în prim plan. Produsele prezentate în acest articol pot fi vizionate sau achiziționate pe site-ul producatorului PulsarTechnologies (clic aici).

 

1 Comentariu

  1. Foarte bun articolul, iar solutiile Lyra sunt fantastice!! Cunosc personal brandul si evolutia inca din momentul 0 si pot spune ca ambitia si determinarea creatorului Lyra sunt fara masura! Iar dedicarea lui pentru a crea un set de solutii atat de utile ma face sa spun doar “Jos palaria!” ✨?✨

1 Trackback / Pingback

  1. Lyra Hub, Asistentul Inteligent în Română – Nostalgitech

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.