Lyra Hub, Asistentul Inteligent în Română

Transformă-ţi casa într-una inteligentă şi conectată la viitor

Un hub pentru case inteligente 100% românesc

Despre ecosistemul Lyra şi domeniul IoT (Internet of Things), internetul lucrurilor în contextul caselor inteligente, am avut ocazia să discutăm şi la finalul anului trecut, link aici pentru cine a ratat articolul anterior. Am revenit de această dată cu mai multe detalii despre vedeta ecosistemului, anume smart hub-ul, gadget-ul care centralizează şi activează componentele smart dintr-o casă modernă tehnologizată.

Nucleul acestui ecosistem îl reprezintă Lyra Hub, un gadget smart cu asistent inteligent integrat, complet wireless, care nu are nevoie de cloud pentru a-ți gestiona casa. Pentru aceste vremuri în care se pune foarte mult accentul pe datele private, acest lucru reprezintă un avantajul major. Astfel datele tale rămân la tine acasă, iar luminile din sufragerie nu depind de conexiunea la internet externă pentru a le închide/deschide.

Acest hub gestionează aparatele din casă, este conectat la fiecare din acestea și le integrează în automatizări care au grijă de tine și de casa ta. Depinde doar de tine câte astfel de opţiuni doreşti să integrazi cu hub-ul inteligent, deoarece scalabilitatea nu reprezintă o problemă pentru ecosistemul Lyra. Acesta se instalează foarte uşor, într-un minim de timp alocat şi fără renovări necesare sau alte modificări costisitoare. Astfel ai şansa să transformi orice casă într-o casa inteligentă.

Lyra Hub

Lyra Hub este, printre altele, un asistent vocal inteligent de ultimă generație, care suportă până la 8 tehnologii smart home wireless diferite, compatibile cu sute de aparate smart, cum ar fi: prize inteligente, senzori de securitate, becuri smart și o mulțime de alte produse. Lyra Hub are atât de multe caracteristici încât am putea scrie o carte întreagă despre ceea ce poate face pentru tine, dar ne rezumăm la cele mai căutate şi la cele mai folosite opţiuni pentru această categorie de gadget-uri. Noi credem că două dintre ele sunt cele mai importante: securitatea şi siguranţa.

Caracteristici hardware generale:

  • CPU: Quad Core 1.2GHz
  • Bluetooth audio: profil A2DP
  • Memorie utilizator: 32GB
  • Conectare wireless: WiFi, Bluetooth, Zigbee, Z-Wave, Infraroşu, Radio 433MHz, LTE, LyraLink
  • Greutate: 700 grame
  • Dimensiuni: 18x8x11 cm
  • Alimentare: 12V 2A
  • Iesire video: HDMI 1080p
  • Camera de supraveghere: 8MP

Siguranță

Securitatea este unul din punctele forte ale hub-ului, dezvoltat de echipa Pulsar Technologies. Pe lângă numeroșii senzori de securitate și alarmă pe care îi poți conecta la acesta, LyraHub are o cameră integrată de supraveghere de înaltă rezoluție. Așa că poți vedea oricând de pe telefon ce-ți face sufrageria sau dormitorul sau bucătăria sau animalele de companie lăsate acasă cât timp tu ești la serviciu.

În plus față de securitate, cu Lyra Hub ești mereu în siguranță, iar siguranța știm că nu are preț. Iată câteva funcții ale hub-ului care îți pot salva ziua, casa sau chiar viața:

  • Conectează senzori de gaz, de inundație și alți senzori care îți monitorizează casa.
  • Primești notificări pe toate telefoanele familiei când un senzor detectează o problemă.
  • Ia măsuri prin închiderea aparatului în cauză și înlătură pericolul sau programează-l să se închidă singur.

Asistent(ă) intelligent(ă)

Avantajele hub-ului nu se opresc aici. Lyra Hub integrează cel mai avansat asistent inteligent din lume, Google Assistant, adică poți vorbi cu casa ta și controla totul fără a atinge vreun buton. Asistentul are recunoaștere vocală de ultimă generație, sinteză vocală și procesare cognitivă.

Cu alte cuvinte, îi poți spune hub-ului: “Lyra, schimbă lumina din sufragerie în portocaliu” și sufrageria ta se va face portocalie, sau “Lyra, deschide jaluzelele” și jaluzelele automate se vor ridica. Cu toate acestea, funcția de asistent nu este obligatorie și se poate dezactiva oricând.

Entertainment

Cei de la PulsarTechnologies sunt foarte pasionați de sunet. Așa că Lyra Hub este, înainte de toate, un asistent inteligent cu o boxă foarte puternică, de calitate premium, produsă în țările nordice. În plus, Lyra Hub are o tehnologie de captare a sunetului extrem de performantă. Combinate cu tehnologia Bluetooth Audio pentru streaming, Lyra Hub îți oferă o experiență acustică de neegalat împreună cu muzica de pe telefonul tău.

Eco

Lyra Hub te ajută să economisești și să ai grijă de natură în același timp. Hub-ul îți reduce consumul de energie, oprind tot ce nu utilizezi, automat, când ești plecat. Mai mult, dacă îl conectezi la contoare de curent și prize inteligente îți monitorizează consumul de energie în timp real și-l vei putea accesa din aplicația de mobil.

Design minimalist premium

Pentru că am abordat design-ul Lyra Hub, trebuie să-ți spunem că au avut o grijă extraordinară să-ți aducă cele mai avansate și mai sigure tehnologii, materiale și componente din Europa și din Statele Unite ale Americii.

Spre exemplu, materialul compozit din care este fabricată carcasa hub-ului este 100% ecologic și reciclabil, conținând elemente sigure, cum ar fi lemnul și plasticul ce nu conține petrol sau substanțe toxice. Iar producția acestuia nu produce risipă, datorită tehnologiilor ultramoderne de fabricare de care dispun cei de la Pulsar Technologies.

La exterior, materialele din clasa premium utilizate sunt:

  • Compozit din lemn și plastic 100% ecologic (nereciclat)
  • Pânză acustică de înaltă calitate
  • Cauciuc natural
  • Plastic biodegradabil

Ce alte beneficii există cu Lyra Hub?

Evident, multe din funcțiile acestea sunt suportate și de alte hub-uri din comerț. Însă nu toate funcțiile, împreună. Aici excelează Lyra Hub, deoarece un sistem similar cu cel produs de Pulsar Technologies ar fi mult mai costisitor, mai complicat de instalat (zile întregi) și ar ocupa mai mult spațiu util în casa ta. Prin urmare, cu Lyra Hub poți uita de fire inutile, aplicații diferite pentru fiecare aparat și timp consumat pe studiul compatibilității și configurări, deoarece totul se întâmplă într-un aparat superb, cu un design minimalist și cu o aplicație universală pentru toate aparatele tale.

Ne bucurăm că Lyra Hub se numără printre cele mai avansate sisteme smart home de la ora actuală din Europa, hub proiectat și fabricat cu simț de răspundere şi într-un mod foarte ecologic la noi în România.

Chiar daca Lyra Hub este construit în jurul tehnologiilor de ultima oră, va veni o zi când acest hub se va număra printre pionierii de soluţii pentru care inteligente. Mulţumim totodată echipei Pulsar Technologies pentru furnizarea materialelor şi a informaţiilor necesare pentru acest articol. În continuare vom căuta să evaluăm şi aplicaţia mobilă ce se conectează la acest ecosistem, dar într-un articol separat. Produsul prezentat în acest articol poate fi vizionat sau achiziționat de pe site-ul producatorului PulsarTechnologies (clic aici).

 

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.