Samsung permite într-un final dezactivarea butonului Bixby

Până recent, când Bixby Voice a devenit disponibil global, butonul dedicat acestuia nu avea o utilitate în mod special, în afara apelării Bixby Home. Majoritatea utilizatorilor, însă, au strâmbat din nas la acest feature preferând să remapeze funcţia butonului către alte scopuri mai utile. Samsung a lucrat de fiecare dată rapid pentru bloca aplicaţiile 3rd party care ofereau această funcţionalitate. Motivul este cât se poate de clar, Samsung vrea ca Bixby să devină o parte a rutinei oricărui utilizator al telefoanelor lor. O iconiţă pe desktop ar fi putut fi uşor ignorată sau chiar ascunsă, în timp ce Google cere explicit ca butonul Home să fie rezervat pentru Google Now. Un buton dedicat a fost cea mai bună soluţie pentru Samsung, căutând să emuleze într-o oarecare măsură ce a făcut Apple cu Siri atunci când a făcut-o un element central al interfeţei iOS.

Samsung nu este, însă, în poziţia în care era Apple atunci când Siri a luat naştere, aşa că butonul Bixby, cu atât mai mult cu cât asistentul virtual în sine nici nu era disponibil la lansarea Galaxy S8/S8+, a devenit un punct de controversă pentru utilizatori. Majoritatea au considerat că este prea uşor de apăsat din greşeală şi că le stă în cale în timpul utilizării. Astfel că, într-un final, Samsung permite dezactivarea acestuia într-o oarecare măsură. În ultimul update pentru Bixby, a fost introdusă o opţiune nouă care lasă utilizatorul să decidă dacă o apăsare a butonului lansează Bixby Home. Bineînţeles, chiar după dezactivarea butonului, acesta încă poate fi accesat printr-o parcurgere a desktop-ului către stânga. De asemenea, această opţiune nu dezactivează Bixby Voice, astfel o apăsare prelungită îl va pune în mod de ascultare.

Se pare că, în acest moment, update-ul apare destul de aleator. Unele aparate l-au primit, altele nu, dar probabil în scurt timp toate Galaxy S8, S8+ şi Note 8 vor căpăta această opţiune. Să sperăm că, poate cu timpul, Samsung ne va lăsa şi să alegem ce vrem efectiv să facă tasta respectivă. Poate unii dintre noi ar vrea să lanseze camera.

Sursa: Engadget

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.