Xiaomi pregătesc propriul telefon pliabil

Xiaomi împrumuta ecrane de la Samsung

Samsung Galaxy Z Flip este, fără îndoială, cel mai bine realizat telefon pliabil pe care l-am văzut până în acest moment, oferind o formă familiară cu clapetă și cu o serie de componente interne destul de performante. Se pare că Xiaomi ar putea lua această cale în viitorul apropiat și cu ceva componente asemanatoare, mai ales ecranul.

ZDNet Coreea şi XDA-Developers raportează că Xiaomi a formulat o cerere către divizia de ecrane Samsung să furnizeze display-ul pliabil pentru telefoane cu clapetă. Se crede că Xiaomi a cerut aceleași ecrane sau similare cu cele utilizate în Galaxy Z Flip, indicând tipul de dispozitiv pe care firma îl are pe masa de proiectare.

Unele surse spun ca au fost formulate cereri de ofertă şi către concurenţa de la LG. Alţi producatori precum BOE şi CSOT care oferă panouri similare au fost lăsaţi la coadă datorită decalajului mare de calitate între ce oferă acestia şi ce ofera de exemplu Samsung pentru telefoanele proprii cu clapetă.

ZDNet indică faptul că marca chineză va adopta o balama în stil Galaxy Z Flip. Balamaua pliabilă Samsung permite ca dispozitivul să fie deschis într-o varietate de unghiuri, astfel încât să îl puteți așeza pe o suprafață pentru chat-uri video și autoportrete. Probabil doresc  aceleaşi tipuri de funcționalităţi similare cu clapeta pliabilă Z Flip.

Site-ul afirmă că producția în masă a dispozitivului și / sau a ecranelor Xiaomi este așteptată în a doua jumătate a anului. Ceea ce înseamnă că am putea vedea un dispozitiv Xiaomi în stil Galaxy Z Flip înainte de sfârșitul anului sau la începutul lui 2021.

Xiaomi are, de asemenea, o reputație pentru oferirea de produse la prețuri competitive, astfel încât s-ar putea să vedem că acest dispozitiv va fi sub preţul lui Galaxy Z Flip. Cu toate acestea, dispozitivele recente, cum ar fi seria Mi 10, arată că compania se îndreaptă spre teritoriul premium, astfel încât un pliabil mai ieftin nu este garantat încă.

Sursa: AndroidAuthority

Fii primul care comenteaza!

Lasă un comentariu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.